ThrillerLill

ThrillerLill

ThrillerLill

www.lill-lindback.se

Det går upp o ned

ÖvrigtPosted by Lill Lindbäck Fri, June 09, 2017 11:28:57

Jag skrev i inlägget innan att jag började bli frisk. Två dagar efteråt blev jag sämre och samma dåliga flås var tillbaka och även så hostan. Nu är jag piggare. Har haft semester och målat trädetaljerna på huset. Hann bli färdigt innan regnet. Nåja, inte riktigt, det är lite kvar, men då behövs ingen byggställning.

Ja, just det, tidigare inlägg skrev jag att lusten att skriva var tillbaka. Nä, den försvann bort med orkeslösheten och måleriets värld. Nu värker det i armarna och händerna. Hoppas att det snart försvinner.

Återigen till skrivandet. Ja, jag kom igång. Lite. Såg i tidigare inlägg här under övrigt att jag skulle fortsätta skriva på Rosornas doft. Helt fel. Tårarnas doft - heter kortromanen som arbetsnamn.

Detta skulle bli en kortroman i thrillerform, men jag fortsatte skriva och det blir ett annat avslut och den blir lite längre. Tänkte skicka in det här manuset, men vi får se vad som händer. Varför ska jag skicka in just denna kortroman eller pocketbok? Jag behöver mer hjälp, sådant som bara ett större bokförlag kan, de har kontakter och kan få ut böcker i bokhandeln. Som förhoppningsvis Pocketshop. Jag har inte den tiden eller orken för att göra så mycket reklam som behövs.

När jag är färdig med detta manus ska det med all säkerhet printas ut. Helt plötsligt, underligt, fungerar inte skrivaren. Förstår inte vad som har hänt. Vi har tittat efter att sladdarna sitter i, och det gör dem. Men allting brukar lösa sig på ett eller annat sätt.

Det här är arbetsomslaget på kortromanen - pocketbok i thrillerform.

Pocketboken handlar om en ung kvinna, som är på långresa, det sista i Thailand. Här börjar det hända saker, inte påtagliga direkt, men i drömmarnas värld och att nu Malin som hon heter börjar förstå att hon en gång hade en annan mamma. En mamma som ingen pratar om. Vad hände den gången på släktens stora segelbåt när hennes mamma försvann i havet och hon själv var endast fyra år. Malin kommer att ta reda på sanningen. Kusin Ted som var med när de var små börjar också minnas. I Thailand börjar saker och ting redan hända, dessa händelser är starten till ett uppvaknande och det fortsätter hemma i Sverige.