ThrillerLill

ThrillerLill

ThrillerLill

www.lill-lindback.se

Ingen vet

KortromanerPosted by Lill Lindbäck Sun, March 26, 2017 10:21:59

Ingen vet, är en thriller, just den titeln kom jag bara på. Hur många stänger inte dörren till sitt hem och vill inte berätta om sitt liv. Ju finare och bättre ekonomiskt liv, desto skörare, sägs det. Sägs det. Jag har faktiskt ingen aning, men ibland har man läst i tidningarna om upprivande skilsmässor, men det kan vem som helst råka ut för.

Ingen vet, handlar bland annat om ett par i femtio års ålder. Barnen har flyttat hemifrån. Med åren har paret arbetat upp sig och fått det allt bättre, även finare hem. Kristinas man, Håkan, har trampat på människor under sin väg till makten. Tagit över eller köpt företag som har slutat med en smäll för tidigare ägare. Efter några händelser i deras unga år tappar Kristina förtroendet för sin man. En del hot har inträffat efter åren. När hon har velat skilja sig har det hänt något allvarligt. En dag ska Håkan ha en av sina träffar med vänner och grannar, bara män. Kristina går på en pokerkväll. Just den kvällen förlorar hon en del pengar och går hem för att hämta mer. Då hör hon ett samtal som gör att hon lämnar allt. Men, hon har en stalker, en person som alltid finns i hennes närhet. Personen ifråga är obehaglig, en psykopat med narcissistisk läggning, eller personlighetsstörning. Denne person kan också få andra att tro på det han säger, med andra ord, manipulativ. En narcissistisk person älskar bara sig själv, har ingen empati för andra. Tycker inte om att bli lämnad, för det är denne person som bestämmer när någon ska bli lämnad. En sådan person finns i Kristinas närhet. Ingen vet, och ingen tror henne.

Får Kristina styrka att gå sin väg? Hon har ingen utbildning eller egna pengar på banken. Allt vad de äger står på Håkan, det har han sett till.