ThrillerLill

skrivandetNyhet

Posted by Lill Lindbäck Mon, September 10, 2018 12:51:28

I flera dagar har jag trott att jag har haft möjlighet att skriva. Nej, annat har kommit i vägen. Likaså nu. Jag håller på att ändra mina bilder på sociala medier och har några andra saker att göra med bilder och datorn. Vilken tid det tar! Timmarna bara glider förbi, och så ska jag plocka undan, damma och dammsuga.

Förstår inte att allt tar sin tid när man sätter sig framför en dator. Jag har egentligen inte tid. Är ledig, men lite upptagen vissa dagar. Hoppas jag får en heldag där jag verkligen kan skriva, bara skriva och gå ut och gå. Jag blir stel när jag sitter och skriver.

Igår hann jag med ett antal sidor. Ibland när jag börjar på ett nytt manus måste jag läsa från början för att komma in i den världen. Under tiden jag läser börjar jag ändra och lägga till meningar eller tar bort vissa saker.

Nu får du ha en bra dag, det tänker jag ha. Förhoppningsvis, dvs om inte det krånglar. Som exempelvis med twitter. Jag skulle ha två nya bilder. En bakgrundsbild och en profilbild. Jag får bara inte in den. Har inte ro att kontakta twitter och speaka engelska, ja du vet. Har annat för mig.

Lill LindbäckSkräckSkräck

Posted by Lill Lindbäck Mon, September 10, 2018 12:46:31

Detta nedan tillhör skräck. Jag var så säker på att allt annorlunda var Science Fiction, men det är med material som exvis robotar. Just nu har jag inget klart. Kommer att ändras på.

Så här kommer eventuellt omslaget se ut, men det kommer att bli mitt arbetsomslag. En kvinna är ute och går i sina tankar, men stannar upp när hon hör en röst. "Här är jag. Titta ner. Under den vita fjädern ligger jag. Jag väntar på dig." Kvinnan tar upp den vita fjädern, under den ligger en stor snigel. Med lysande gula ögon hypnotiserar den henne. Kvinnan börjar le ett fånigt, men lyckligt leende. Efter några dagar söker polisen efter henne. Hon är borta. Försvunnen. Bilden ligger ute på Missing People sida. Samtidigt som detta händer håller en kvinna på att bädda rent i sovrummet, hennes yngsta son leker med sitt svärd i trädgården, längre bort, där finns det ett stenröse. Hon hör hans stridsrop om sniglar. Ett leende dyker upp i hennes ansikte. Hon är lycklig över att hennes söner får växa upp i en liten by, själva bor de i utkanten till skogen. Det här året har de besvärats med en snigelinvasion.

Blog imageintensivförfattande på gångNyhet

Posted by Lill Lindbäck Wed, September 05, 2018 09:44:20

Nu är jag igång. Alldeles strax blir det intensivförfattande. Det har regnat ute, jobbigare med trädgårdsarbete, inomhus kan jag städa, men nu vill jag sätta igång. Jag måste passa på när jag är ledig. Under vår och sommar, dessutom in på hösten är det mycket med trädgården. Men nu, som sagt, nu ska jag äntligen och alldeles strax sätta igång. Ha tålamod.

Science FictionScience Fiction

Posted by Lill Lindbäck Mon, September 03, 2018 12:19:09

Ja, jag har skrivit lite science fiction. Så blir det när kreativiteten är igång.

Jag trodde inte att jag kunde skriva i den genren, men har bara naggat i kanten inom det området.

Det hände min hjärna mystiska saker efter att ha skrivit i Facebook och i gruppen Författare på Facebook. Jag skrev hur mycket jag beundrade människor som kunde skriva science fiction - sf. Den natten och under två veckor drömde jag hela tiden drömmar om olika saker. En av dem handlar om sniglar som ska ta över jorden. Jag vet, det låter inte klokt. Antagligen för att vi var invaderade av sniglar det året. På en enda blomma kunde det hänga flera sniglar.

Här har jag hittat en fin bild som jag tycker passar. Jag tror nu att jag måste skriva ned lite. Ska jobba en natt nu och sedan är jag ledig. Då kommer jag att skriva lite. Förresten, hoppas att jag hinner med mycket mer än så. Det beror på, trädgården ska fixas.

Detta nedan tillhör skräck. Där ser man. Jag var så säker på att allt annorlunda var Science Fiction, men det var med material som exvis robotar.

Just nu har jag inget klart. Kommer att ändras på.

Så här kommer eventuellt omslaget se ut, men det kommer att bli mitt arbetsomslag. En kvinna är ute och går i sina tankar, men stannar upp när hon hör en röst. "Här är jag. Titta ner. Under den vita fjädern ligger jag. Jag väntar på dig." Kvinnan tar upp den vita fjädern, under den ligger en stor snigel. Med lysande gula ögon hypnotiserar den henne. Kvinnan börjar le ett fånigt, men lyckligt leende. Efter några dagar söker polisen efter henne. Hon är borta. Försvunnen. Bilden ligger ute på Missing People sida. Samtidigt som detta händer håller en kvinna på att bädda rent i sovrummet, hennes yngsta son leker med sitt svärd i trädgården, längre bort, där finns det ett stenröse. Hon hör hans stridsrop om sniglar. Ett leende dyker upp i hennes ansikte. Hon är lycklig över att hennes söner får växa upp i en liten by, själva bor de i utkanten till skogen. Det här året har de besvärats med en snigelinvasion.

Blog imageTårarnas doft del 2Nyhet

Posted by Lill Lindbäck Mon, August 27, 2018 12:01:49

Tårarnas doft, del 2 - kommer troligtvis att heta "Frihetens vind"

Denna bild nedan tyckte grannen att jag kunde ha till ett omslag. När jag tittade på den en stund kom jag på att det manuset jag nu håller på med passar bra in.

Frihetens vind - går just nu sakta att skriva på grund av trädgårdsarbete och givetvis mitt vanliga arbete. Jag har ett par gånger försökt att få bilden rotera, det går inte. Under mina bilder i datorn är rätt. Håll med om att bilden är vacker.

Blog imageNu vilar mitt manus Nyhet

Posted by Lill Lindbäck Thu, July 05, 2018 07:50:16

Mitt manus med arbetsnamnet "Tårarnas doft" vilar ett tag. Det är bara för att jag lättare ska se felen. Samtidigt behöver jag vila från texten. När man rättar en text, lägger till, tar bort och ändrar form, läser igenom åtskilliga gånger och återigen gör ändringar. En dag anser man att manuset är färdigt. Då läser man igenom en gång till, hittar ett och annat fel. Efter det, eller ett par gånger till, då ser man inga fel överhuvudtaget. Ögon ser texten men hjärnan tar inte in längre, det är då man ska lämna manuset för några veckor. Till hösten ska manuset vara klart. I dagarna har jag precis börjat med del 2 med arbetsnamnet "Frihetens vind".
Blog image


Det går upp o nedÖvrigt

Posted by Lill Lindbäck Fri, June 09, 2017 11:28:57

Jag skrev i inlägget innan att jag började bli frisk. Två dagar efteråt blev jag sämre och samma dåliga flås var tillbaka och även så hostan. Nu är jag piggare. Har haft semester och målat trädetaljerna på huset. Hann bli färdigt innan regnet. Nåja, inte riktigt, det är lite kvar, men då behövs ingen byggställning.

Ja, just det, tidigare inlägg skrev jag att lusten att skriva var tillbaka. Nä, den försvann bort med orkeslösheten och måleriets värld. Nu värker det i armarna och händerna. Hoppas att det snart försvinner.

Återigen till skrivandet. Ja, jag kom igång. Lite. Såg i tidigare inlägg här under övrigt att jag skulle fortsätta skriva på Rosornas doft. Helt fel. Tårarnas doft - heter kortromanen som arbetsnamn.

Detta skulle bli en kortroman i thrillerform, men jag fortsatte skriva och det blir ett annat avslut och den blir lite längre. Tänkte skicka in det här manuset, men vi får se vad som händer. Varför ska jag skicka in just denna kortroman eller pocketbok? Jag behöver mer hjälp, sådant som bara ett större bokförlag kan, de har kontakter och kan få ut böcker i bokhandeln. Som förhoppningsvis Pocketshop. Jag har inte den tiden eller orken för att göra så mycket reklam som behövs.

När jag är färdig med detta manus ska det med all säkerhet printas ut. Helt plötsligt, underligt, fungerar inte skrivaren. Förstår inte vad som har hänt. Vi har tittat efter att sladdarna sitter i, och det gör dem. Men allting brukar lösa sig på ett eller annat sätt.

Det här är arbetsomslaget på kortromanen - pocketbok i thrillerform.

Blog imagePocketboken handlar om en ung kvinna, som är på långresa, det sista i Thailand. Här börjar det hända saker, inte påtagliga direkt, men i drömmarnas värld och att nu Malin som hon heter börjar förstå att hon en gång hade en annan mamma. En mamma som ingen pratar om. Vad hände den gången på släktens stora segelbåt när hennes mamma försvann i havet och hon själv var endast fyra år. Malin kommer att ta reda på sanningen. Kusin Ted som var med när de var små börjar också minnas. I Thailand börjar saker och ting redan hända, dessa händelser är starten till ett uppvaknande och det fortsätter hemma i Sverige.MärkligtÖvrigt

Posted by Lill Lindbäck Wed, May 17, 2017 10:59:34

Det är märkligt hur pigg man plötsligt blir efter två olika sjukdomar med feber, inget märkvärdigt, men nu var det tydligen min tur. Orkeslösheten var hemsk. Ett klister segt som bara den följde mina steg. Att bara gå uppför en kort backa flåsade jag värre än värst. Nu har jag börjat på allvar att promenera för att få tillbaka min ork. Ska träna hemma på en speciell matta som jag har. Enkla rörelser, men ändå.

Så igår kväll började det. Jag öppnade datorn där jag har mina manus och började rätta i slutet på "Rosornas doft". När man äntligen påbörjar och det känns roligt igen, ja då ska man åka till jobbet. Jag arbetar natten tio timmar, 82,6 % per månad, på det viset får jag en och annan timma över till att skriva.

Nu ska jag göra som man ofta gör, tvätta, dammsuga, vattna blommor OCH gå ut och gå, då har jag med mig mobilen, förresten den ska jag ha i fickan inomhus också. Lifelog räknar stegen. Nu tävlar jag med min man som går väldigt mycket på jobbet. Lifelog blir en morot, den gör att man vill extra. Nu ska jag även gå in på Facebook och skriva hur många steg det blev igår. 6084 steg den 16 maj.

Blommorna i trädgården blommar på många ställen. Det är en fröjd att titta ut. Ska se om jag hittar en blomma att bjuda på i datorn. Jag valde ginsten. Igår såg jag att knopparna hade kommit. Bilden nedan är från förra våren.

Ha en underbar dag!

Blog image