ThrillerLill

ThrillerLill

ThrillerLill

www.lill-lindback.se

Det går upp o ned

ÖvrigtPosted by Lill Lindbäck Fri, June 09, 2017 11:28:57

Jag skrev i inlägget innan att jag började bli frisk. Två dagar efteråt blev jag sämre och samma dåliga flås var tillbaka och även så hostan. Nu är jag piggare. Har haft semester och målat trädetaljerna på huset. Hann bli färdigt innan regnet. Nåja, inte riktigt, det är lite kvar, men då behövs ingen byggställning.

Ja, just det, tidigare inlägg skrev jag att lusten att skriva var tillbaka. Nä, den försvann bort med orkeslösheten och måleriets värld. Nu värker det i armarna och händerna. Hoppas att det snart försvinner.

Återigen till skrivandet. Ja, jag kom igång. Lite. Såg i tidigare inlägg här under övrigt att jag skulle fortsätta skriva på Rosornas doft. Helt fel. Tårarnas doft - heter kortromanen som arbetsnamn.

Detta skulle bli en kortroman i thrillerform, men jag fortsatte skriva och det blir ett annat avslut och den blir lite längre. Tänkte skicka in det här manuset, men vi får se vad som händer. Varför ska jag skicka in just denna kortroman eller pocketbok? Jag behöver mer hjälp, sådant som bara ett större bokförlag kan, de har kontakter och kan få ut böcker i bokhandeln. Som förhoppningsvis Pocketshop. Jag har inte den tiden eller orken för att göra så mycket reklam som behövs.

När jag är färdig med detta manus ska det med all säkerhet printas ut. Helt plötsligt, underligt, fungerar inte skrivaren. Förstår inte vad som har hänt. Vi har tittat efter att sladdarna sitter i, och det gör dem. Men allting brukar lösa sig på ett eller annat sätt.

Det här är arbetsomslaget på kortromanen - pocketbok i thrillerform.

Pocketboken handlar om en ung kvinna, som är på långresa, det sista i Thailand. Här börjar det hända saker, inte påtagliga direkt, men i drömmarnas värld och att nu Malin som hon heter börjar förstå att hon en gång hade en annan mamma. En mamma som ingen pratar om. Vad hände den gången på släktens stora segelbåt när hennes mamma försvann i havet och hon själv var endast fyra år. Malin kommer att ta reda på sanningen. Kusin Ted som var med när de var små börjar också minnas. I Thailand börjar saker och ting redan hända, dessa händelser är starten till ett uppvaknande och det fortsätter hemma i Sverige.Märkligt

ÖvrigtPosted by Lill Lindbäck Wed, May 17, 2017 10:59:34

Det är märkligt hur pigg man plötsligt blir efter två olika sjukdomar med feber, inget märkvärdigt, men nu var det tydligen min tur. Orkeslösheten var hemsk. Ett klister segt som bara den följde mina steg. Att bara gå uppför en kort backa flåsade jag värre än värst. Nu har jag börjat på allvar att promenera för att få tillbaka min ork. Ska träna hemma på en speciell matta som jag har. Enkla rörelser, men ändå.

Så igår kväll började det. Jag öppnade datorn där jag har mina manus och började rätta i slutet på "Rosornas doft". När man äntligen påbörjar och det känns roligt igen, ja då ska man åka till jobbet. Jag arbetar natten tio timmar, 82,6 % per månad, på det viset får jag en och annan timma över till att skriva.

Nu ska jag göra som man ofta gör, tvätta, dammsuga, vattna blommor OCH gå ut och gå, då har jag med mig mobilen, förresten den ska jag ha i fickan inomhus också. Lifelog räknar stegen. Nu tävlar jag med min man som går väldigt mycket på jobbet. Lifelog blir en morot, den gör att man vill extra. Nu ska jag även gå in på Facebook och skriva hur många steg det blev igår. 6084 steg den 16 maj.

Blommorna i trädgården blommar på många ställen. Det är en fröjd att titta ut. Ska se om jag hittar en blomma att bjuda på i datorn. Jag valde ginsten. Igår såg jag att knopparna hade kommit. Bilden nedan är från förra våren.

Ha en underbar dag!


Här kommer mer text

ÖvrigtPosted by Lill Lindbäck Tue, May 16, 2017 09:10:00

Under övrigt kommer jag att skriva smått och gott. Alldeles nyss skrev jag under noveller att dessa skulle påbörjas under min fyra veckors resa i Thailand under januari-februari.

Hade fullt upp att göra, som man brukar efter en långresa, med jobb och annat.

Under den här våren har sjukdomar kommit och gått hos nära, kära och hos mig själv. Mitt yngsta syskonbarn har fått en liten son, sin tredje och jag har fått ett syskonbarnbarn till. Det är positivt.

På grund av hög feber nu senast försvann min begynnande fina kondition. Nu orkar jag knappt gå uppför trappor. Konditionen måste jag framförallt komma igång med. Ju bättre kondition, desto mer ork.

Detta var bara en liten förklaring, men att skriva hinner jag inte, jag vill gärna ha lite tid på mig och energi. Är ganska upptagen nu framåt, dessutom behöver trädgården en genomkörare och eftersom lusten försvann gjordes inget. Nu måste jag bara. Och det är bra för hälsan. Inte måste, men att påta i trädgården och lyssna på fåglarna.

Sedan blir jag arg på mig själv. Har den senaste tiden hängt framför teven mer än vanligt eftersom jag varit orkeslös, inte heller orkar jag ta till mig det skrivna ordet, datorn, men igår gjorde jag det. Tror du att jag skrev? Nej. Jag la patient som heter Spindelharpan. Jag kunde lika gärna ha läst min kommande kortroman, som jag nu kanske ska göra lite längre, men själva kortromanen är nästan färdig. Ska bara läsa igenom några gånger till. Har hållit på ganska mycket med den, men nu har jag fått idén att den ska göras lite längre. Då behöver jag tid, tid finns ibland, men då får jag inte sitta framför teven.

Ha det gott!

Lill Lindbäck