ThrillerLill

ThrillerLill

ThrillerLill

www.lill-lindback.se

Inget foto

ÖvrigtPosted by Lill Lindbäck Sat, January 12, 2019 14:55:25
Tyvärr kunde jag inte lägga till foto via mobilen.

Provar att blogga från mobilen

ÖvrigtPosted by Lill Lindbäck Sat, January 12, 2019 14:53:29
Idag, lördag, var jag ute och gick. Såg på skidskytte. Väntar på nästa skidskytte. Under tiden tittar jag på sprint. Sprint i längdåkning går i Dresden, en stad som ser vacker ut. Under andra världskriget bombades den nästan helt. Dresden var känd för att vara en av de vackraste städer i Europa. Den byggdes upp efter gamla ritningar, om jag minns rätt. När jag tog min promenad lyste solen och nere i skogen lyste det grönt. Jag blev betagen för jag fick en känsla av tidig vår, vitsipporna syntes därborta. Men jag förstod i nästa sekund att mossan lyste grön. Vilken känsla. Ska se om jag kan få med fotot jag tog. Ha en fantastisk dag. Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt. Böckerna går att köpa via webbplatsen www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel. Www.lill-lindback.se

blogg

ÖvrigtPosted by Lill Lindbäck Mon, January 07, 2019 12:36:45

Nu sitter jag här och läser igenom mina bloggar. Jag har rensat ut en del mejl. Vad jag bör göra för dagen, det är att dammsuga och damma. Jag har redan skjutit upp dammandet, vilket jag kan ta då och då.

Jag ska fortsätta min träning. Tror att jag är som tröttast nu. Minns när jag joggade en hel del, ibland hade jag inte tid. Så mycket annat kommer emellan och man hinner inte. Du känner säkert igen dig. När jag börjar träna igen blir jag alltid trött, både kroppsligt och mentalt, sover mer och orkar inget. Det märks på mig nu. Jag tränar min kropp, har fått schema av fysioterapeut, jag har svårt att komma ihåg den här titeln, tidigare namn var sjukgymnast. Jag tränar nacke, axlar och rygg, men min man har ett för sina knän och höfter, då har jag tagit till mig detta också.

Det här har inget med böcker att göra, men ändå. Jag orkar inte skriva på min nästkommande thriller. Är seg som klister, vid vissa tillfällen är jag pigg som bara den. Till helgen har jag inget speciellt inbokat. Jo, en sak är jag upptagen med, men jag kommer att få tid att skriva - hoppas jag.

När jag skriver mår jag väldigt bra. När jag inte vet vad jag ska skriva som meningar eller händelser i ett manus, då blir en långpromenad bra. Allt skalas bort, du och naturen finns där. Så stillsamt och så skönt.

Frihetens Vind, så kommer nästkommande thriller att heta. Jag kommer att berätta lite mer om den snart nyutgivna boken Tårarnas Doft, fortsättning blir Frihetens Vind.

Ha en trevlig dag!

Lill LindbäckNy thriller på gång

NyhetPosted by Lill Lindbäck Fri, January 04, 2019 10:39:12

Jag satt dag ut och dag in, rättade mitt manus, Tårarnas Doft, thriller. När jag var helt färdig märkte jag att jag inte var det. Jo, jag, men inte den blivande boken, och så fortsatte det.

Den blivande boken var tänkt att bli färdig sex veckor innan jul. Det var innan jag rättade den. Tänk, när jag la undan det klara manuset för att vila - från mig, eller jag från manuset, då trodde jag att jag bara skulle läsa igenom den en eller högst två gånger. Jag borde ha lärt mig och vetat om att det är nu felen märks. Och, det gjorde jag. Här och där hakade jag upp mig. Det är väldigt mycket jobb med en blivande bok, speciellt om du inte är specialist på svenska språket. Jag tänker mycket och skriver ner i en rasande fart, sedan kortar jag ner historien i manuset. När jag kortar ner historien det är då det ibland kan bli fel. Det rättas om och om igen.

Nu över och innan jul finns manuset på mitt nätbokförlag. Självklart vill alla bli färdiga i tid och bokförlaget har att göra.

Nästa manus som ska bli del 2 till Tårarnas Doft med arbetsnamn Frihetens Vind, den har jag påbörjat. Nu efter jul har jag inte så mycket ork över att skriva. Har jobbat storhelger och så vidare. När orken kommer tillbaka, det är då jag sätter fart igen.

Idag är jag lite piggare. Ska uträtta ärenden. Träna min kropp. Har ont lite här och där och då är det bra med träning, för det gör mig starkare både fysiskt och psykiskt. Faktum är att jag även blir piggare. Idag lyser solen. Bara det gör att man blir piggare. Idag måste jag ägna mig lite åt hemmet, som att vika tvätt, ta bort julgranen, damma och dammsuga, för att inte glömma laga mat till kvällen. Det ska bli crepes. Inte så svårt att göra, för det blir att steka pannkakor, men dessa kan bli tråkiga att göra. Nej, nu ska jag vara positiv.

Ha nu en fantastisk dag. Snart hoppas jag kunna visa hur den nya boken kommer att se ut.

Lill Lindbäckskrivandet

NyhetPosted by Lill Lindbäck Mon, September 10, 2018 12:51:28

I flera dagar har jag trott att jag har haft möjlighet att skriva. Nej, annat har kommit i vägen. Likaså nu. Jag håller på att ändra mina bilder på sociala medier och har några andra saker att göra med bilder och datorn. Vilken tid det tar! Timmarna bara glider förbi, och så ska jag plocka undan, damma och dammsuga.

Förstår inte att allt tar sin tid när man sätter sig framför en dator. Jag har egentligen inte tid. Är ledig, men lite upptagen vissa dagar. Hoppas jag får en heldag där jag verkligen kan skriva, bara skriva och gå ut och gå. Jag blir stel när jag sitter och skriver.

Igår hann jag med ett antal sidor. Ibland när jag börjar på ett nytt manus måste jag läsa från början för att komma in i den världen. Under tiden jag läser börjar jag ändra och lägga till meningar eller tar bort vissa saker.

Nu får du ha en bra dag, det tänker jag ha. Förhoppningsvis, dvs om inte det krånglar. Som exempelvis med twitter. Jag skulle ha två nya bilder. En bakgrundsbild och en profilbild. Jag får bara inte in den. Har inte ro att kontakta twitter och speaka engelska, ja du vet. Har annat för mig.

Lill LindbäckSkräck

SkräckPosted by Lill Lindbäck Mon, September 10, 2018 12:46:31

Detta nedan tillhör skräck. Jag var så säker på att allt annorlunda var Science Fiction, men det är med material som exvis robotar. Just nu har jag inget klart. Kommer att ändras på.

Så här kommer eventuellt omslaget se ut, men det kommer att bli mitt arbetsomslag. En kvinna är ute och går i sina tankar, men stannar upp när hon hör en röst. "Här är jag. Titta ner. Under den vita fjädern ligger jag. Jag väntar på dig." Kvinnan tar upp den vita fjädern, under den ligger en stor snigel. Med lysande gula ögon hypnotiserar den henne. Kvinnan börjar le ett fånigt, men lyckligt leende. Efter några dagar söker polisen efter henne. Hon är borta. Försvunnen. Bilden ligger ute på Missing People sida. Samtidigt som detta händer håller en kvinna på att bädda rent i sovrummet, hennes yngsta son leker med sitt svärd i trädgården, längre bort, där finns det ett stenröse. Hon hör hans stridsrop om sniglar. Ett leende dyker upp i hennes ansikte. Hon är lycklig över att hennes söner får växa upp i en liten by, själva bor de i utkanten till skogen. Det här året har de besvärats med en snigelinvasion.
intensivförfattande på gång

NyhetPosted by Lill Lindbäck Wed, September 05, 2018 09:44:20
Nu är jag igång. Alldeles strax blir det intensivförfattande. Det har regnat ute, jobbigare med trädgårdsarbete, inomhus kan jag städa, men nu vill jag sätta igång. Jag måste passa på när jag är ledig. Under vår och sommar, dessutom in på hösten är det mycket med trädgården. Men nu, som sagt, nu ska jag äntligen och alldeles strax sätta igång. Ha tålamod.

Science Fiction

Science FictionPosted by Lill Lindbäck Mon, September 03, 2018 12:19:09

Ja, jag har skrivit lite science fiction. Så blir det när kreativiteten är igång.

Jag trodde inte att jag kunde skriva i den genren, men har bara naggat i kanten inom det området.

Det hände min hjärna mystiska saker efter att ha skrivit i Facebook och i gruppen Författare på Facebook. Jag skrev hur mycket jag beundrade människor som kunde skriva science fiction - sf. Den natten och under två veckor drömde jag hela tiden drömmar om olika saker. En av dem handlar om sniglar som ska ta över jorden. Jag vet, det låter inte klokt. Antagligen för att vi var invaderade av sniglar det året. På en enda blomma kunde det hänga flera sniglar.

Här har jag hittat en fin bild som jag tycker passar. Jag tror nu att jag måste skriva ned lite. Ska jobba en natt nu och sedan är jag ledig. Då kommer jag att skriva lite. Förresten, hoppas att jag hinner med mycket mer än så. Det beror på, trädgården ska fixas.

Detta nedan tillhör skräck. Där ser man. Jag var så säker på att allt annorlunda var Science Fiction, men det var med material som exvis robotar.

Just nu har jag inget klart. Kommer att ändras på.

Så här kommer eventuellt omslaget se ut, men det kommer att bli mitt arbetsomslag. En kvinna är ute och går i sina tankar, men stannar upp när hon hör en röst. "Här är jag. Titta ner. Under den vita fjädern ligger jag. Jag väntar på dig." Kvinnan tar upp den vita fjädern, under den ligger en stor snigel. Med lysande gula ögon hypnotiserar den henne. Kvinnan börjar le ett fånigt, men lyckligt leende. Efter några dagar söker polisen efter henne. Hon är borta. Försvunnen. Bilden ligger ute på Missing People sida. Samtidigt som detta händer håller en kvinna på att bädda rent i sovrummet, hennes yngsta son leker med sitt svärd i trädgården, längre bort, där finns det ett stenröse. Hon hör hans stridsrop om sniglar. Ett leende dyker upp i hennes ansikte. Hon är lycklig över att hennes söner får växa upp i en liten by, själva bor de i utkanten till skogen. Det här året har de besvärats med en snigelinvasion.
Next »